• INSPECTIE EN ONDERHOUD

Inspectie en onderhoud

Inspectie

Behoud van waarde

Onderhoud van natuursteen bestratingen is onder te verdelen in een aantal aspecten:

  1. Beheer - onderhoud van de voegvulling en kleine schades als gevolg van normaal gebruik
  2. Reparatie graafwerkzaamheden - het herstraten en hervoegen nadat er t.b.v. kabels en leidingen een deel van de natuursteen bestrating uitgenomen is
  3. Belastingsschade - het herstellen van de bestrating en de fundering ter plaatse van verzakkingen of kruip t.g.v. belasting door vrachtverkeer en wringend verkeer


Aangezien natuursteen bestrating meestal slechts een klein deel van de totale bestrating in de openbare ruimte vormt, is het onderhoud ervan geen dagelijkse kost. Sterker nog, aangezien het een specifiek soort bestrating betreft met voegvulling en vaak een specifieke constructie opbouw, ontbreekt het vaak aan tijd en soms ook kennis om de kwaliteit op het juiste peil te houden.

Wij voorzien in de tools die u kunnen helpen uw openbare ruimte met natuursteen bestrating te beheren!

Aan de hand van de NEN-EN 2767 - norm voor Conditiemeting, hebben wij een op natuursteen bestrating toegespitst inspectieprogramma opgesteld. Dit voorziet in een periodieke schouw met conditiemeting, rapportage en onderhoudsvoorstel. Hiermee wordt uw beheersorganisatie ontzorgd en krijgt u een transparant en genormaliseerd inspectierapport waarmee u budgettering kunt onderbouwen en gedurende langere tijd de kosten en de kwaliteit kunt managen.

Wat is onze werkwijze:

  1. Wij houden een initiële schouwronde over het vooraf gedefinieerde (binnenstedelijk) gebied;
  2. Wij stellen een rapportage op, geven onderhoudsadvies en prioriteren onderhoudsactiviteiten;
  3. Afhankelijk van uw budget wordt onderhoudswerk gefaseerd aangeboden;
  4. Indien wij onderhoud plegen wordt daar ook garantie op afgegeven.

Hier treft u de NEN 2767 aan. De inspectielijst voor natuursteenbestrating is door ons zelf ontwikkeld. Onder de downloads treft u een voorbeeldrapportage van een inspectie aan.

Wij werken intussen voor een aantal opdrachtgevers op deze wijze en komen daar graag ook met u over van gedachten wisselen.

Maak vrijblijvend een afspraak indien u ook ontzorgd wilt worden op onderhoud van uw natuursteen bestrating!

 

onderhoud

Op diverse plaatsen in Nederland verrichten wij periodiek onderhoud, van waterspeelplaats tot kernwinkelgebied. Als het over voegvulling gaat zijn wij graag in beeld!


Natuursteen is wel duurzaam, maar schade in de onderconstructie en/of aan de voegen komt nog wel eens voor. Afhankelijk van gemaakte keuzes in de aanleg, belasting of externe oorzaken zijn oorzaken van schades te duiden. En van een reparatie-advies te voorzien. En die reparatie voeren wij dan vakkundig voor u uit!

BEZOEKADRES

GEOBIND B.V.
Vinkenveld 2 D
5249 JP Rosmalen
bezoek op afspraak

CONTACT

073-5213556
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.